Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Kamomill

Kamomill

I tider av stress är kamomillen en bra vän och det är lätt att tillreda ett te på den här örten som växer så gott som överallt. Den kan lätt förväxlas med prästkrage och baldersbrå men känner lätt igen kamomillen på dess karaktäristiska doft, den luktar kryddigt och sött, och på att det gula blomhuvudet är toppigt och ihåligt.

Inte bara stress lindras av kamomill. Det är också ett bra te att dricka innan du går och lägger dig om du har svårt att komma till ro på kvällen. Örten sägs också kunna motverka inflammationer. Vid sidan av det kan kamomill även användas för att lindra förkylning och för att motverka och lindra olika magbesvär. Örten är också svettdrivande, febersänkande och lindrigt kramplösande.

Vill du använda kamomill för utvärtes bruk lindrar den ett flertal olika åkommor. Lider du av acne kan du enkelt göra ett ångbad där du renar dina porer. Du kan också prova att använda dig av det om du lider av migrän. Även vid hosta och täppta bihålor kan det vara verksamt.
Lider du av ögoninflammation kan du doppa bomullstussar i kallt kamomillte och badda med. Det lindrar och hjälper till i läkeprocessen då kamomill också är bakteriedödande.
Det är även möjligt att göra ett gurgelvatten av kamomill om du lider av inflammerat tandkött eller har ont i halsen.

Är du allergisk mot korgblommiga växter bör du undvika kamomill.
Ett allt för stort intag av kamomill kan ge illamående, yrsel och till och med kräkningar men för att ha några som helst negativa effekter på örten behöver du dricka extremt stora mängder av teet.