Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Lavendel

Lavendel

Den här lila ganska anspråkslösa blomman doftar otroligt gott i din trädgård och den är samtidigt en fantastiskt fin hjälp om du har svårt att komma till ro och somna på kvällarna.
Du gör enkelt dina egna små lavendelkuddar att stoppa under huvudkudden genom att först torka lavendelkvistar och sedan repa av de små blommorna. Skörda kvistarna för torkning när blommorna är helt utslagna. När du torkar och repat dem kan sedan sy små fina påsar som du fyller med lavendel. Sov med dessa med under kudden för att sova bättre eller häng dem i garderoben om du vill att dina kläder ska lukta gott.

Vid sidan av att vara rogivande är lavendel också bra för matsmältningen och kan lindra en orolig mage. Även vid migrän och olika typer av kramp sägs örten ha en lindrande effekt.
Också utvärtes kan du använda lavendel om du först gör en olja på växten. Använd gärna oljan vid massage för att lindra musklsmärtor eller smörj dig med den innan du ska sova.

Blommans namn kommer från latinets lavare som betyder tvätta. Ursprunget till detta är att örten förr ofta lades i bad för sin väldofts skull. Prova gärna även du att droppa lite lavendelolja i badkaret nästa gång. Den hjälper dig att känna dig ännu mer avslappnad, både fysiskt och psykiskt.