Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Ingefära

Ingefära

Visst har du hört talas om hur bra ingefära är för vår hälsa. Kanske frågar du dig hur den kan hjälpa just dig att må bättre?
Ingefära är till att börja med väldigt bra för att motverka alla typer av inflammationer och sägs också vara bakteriedödande. Många människor med ledproblem äter ingefära dagligen och så gör även många som tränar hårt i syfte att slippa den värsta träningsvärken.

Ingefära innehåller mängder med vitaminer och näringsämnen, däribland A, B6, C och E. Och i den här roten hittar du också gott om antioxidanter och järn, magnesium och zink.

Även magen ska kunna må bra av ingefära. Oavsett om du lider av en uppsvälld och gasig eller bara en allmänt orolig mage är ingefäran en god hjälp. Om du har förstoppning eller problem med diarréer sägs det också kunna lindra att regelbundet äta eller dricka ingefära.
Helst ska du använda den färsk och inte i pulverform, men även tillagad och i kapslar är den effektiv och användbar.

Om du regelbundet dricker ingefärsshots ska det kunna hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom förbränningen ökar. Ingefäran sägs även kunna stärka vårt immunförsvar.

Lider du av migrän och illamående föreslår jag dig att prova ingefära innan du tar värktabletter från apoteket. Den ska också kunna ta bort en stor del av illamåendet som ofta följer med ett migränanfall.
Äter vi större mängder av växten så sätter den även fart på blodcirkulationen vilket gör att vi känner oss varmare. Det här har i sin tur en gynnsam effekt på blodtrycket som ofta går ner då vi äter ingefära.

Som du säkert förstår är det en härlig rot att använda sig av under kyliga vinterdagar.