Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Honung i egenvård

Honung i egenvård

När jag skriver om läkeväxter kan jag inte låta bli att nämna honung i sammanhanget även då jag självklart vet att det inte är en ört. Ytterst få saker i vårt skafferi kan hjäpa oss på så många olika sätt som just honungen kan.

Du kan använda dig av honung som naturläkemedel både för invärtes och utvärtes bruk. Utvärtes är den mycket effektiv vid olika typer av sår då den är både bakteriedödande och uppmjukande. Invärtes lindrar den vid förkylningar och luftrörsbesvär, men det är långt ifrån allt som honongen är bra emot.

Idag finns teorier om att honung ska kunna förlänga vår livslängd, även om givetvis många andra faktorer också spelar en stor roll. Forskning har också visat att honung kan ha en positiv effekt på vår sömn och på vårt minne. Sockret i honungen gör att vi producerar mer insulin vilket hjälper våra hjärnor att ta upp mer tryptofan. Det i sin tur hjälper produktionen av serotonin och melatonin att fungera bättre vilket hjälper oss att känna oss mer balanserade och sova bättre.
Prova att dricka en kopp varm mjäölk med honung i om du har svårt att komma till ro på kvällen.