Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Maskros

Maskros

Jag blir så glad varje vår när jag ser de små solarna titta fram ur gräsmattan. En del människor kallar dem för ogräs. För mig kommer de med löften om en ny sommar.
Maskrosor är långt mer än bara vackra. De är också nyttiga för oss. När de första bladen kommer upp på våren kan du äta dem som sallad. De är som godast när de är små och innehåller massor av C-vitamin, en perfekt energiboost när vi är trötta efter en lång vinter.
Också de gula blommorna kan ätas och du kan även använda bladen till att göra pesto utav. Till och med rötterna kan ätas och tillreds bäst genom att antingen användas i stuvning eller i en soppa. Krydda gärna med mjölktistel, kummin och kärleksört eller någon annan krydda som du tycker mycket om. Kokar du späda rötter kan du också äta dem som sparris tillsammans med lite smält smör. När du tillreder rötterna ska du låta dem koka i minst en kvart. Då försvinner det mesta av de ämnen som gör växten bitter och besk. Du kan gärna torka och spara roten och använda den senare under året.

Även som naturläkemedel är maskrosen bra. Dels innehåller den ämnen som är bra för magen, främjar matsmältningen och motverkar gasbildning. Den är också väldigt effektiv vid en detox då den både är urindrivande och löser upp slaggämnen i bindvävnaden. Med fördel kan du göra te på maskros för att även dra nytta av dess blodrenande effekt samt dess förmåga att balansera blodsockret.
Behöver du rena och stärka lever är maskrosen en god vän och du kan utan problem dricka upp till tre koppar om dagen av dess te.