Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Nässla

Nässla

Inte är det skönt att råka bränna sig på den men få växter i vår natur är ändå så nyttiga för oss som nässlan. Full av järn är den, både vid menstruation och efter förlossning, en perfekt kvinnoört och så snart den är kokad, blötlagd eller på annat sätt tillagad så försvinner det irriterande giftet.

Precis som maskrosblad kan även nässlor användas istället för spenat i olika rätter och har du aldrig kokat nässelsoppa på de späda vårnässlorna så har du missat en verklig skatt från naturen.
Ska du göra te på nässlor så kan du även plocka de stora bladen och torka dem. Kom bara ihåg att först ta på dig handskar.

Både vid blodbrist, diabetes och reumatism kan nässlan vara till god hjälp. Den är ofta ett bra komplement till den farmaceutiska medicinen då den sägs sänka blodsockret något och då den genom sin höga halt av järn kan förbättra blodvärdet. Används den externt i form av en olja som du smörjer kroppen med eller som ett utdrag i vatten sägs den öka blodcirkulationen och därigenom också kunna vara smärtlindrande. Lägg gärna nässlor i ett fotbad om du gått mycket under dagen och har trötta fötter.

Nässlor innehåller inte enbart järn utan också bland annat C-vitamin, A-vitamin, karoten, kalcium och folsyra. Det är därför en mycket bra växt för oss att äta året om. Har du torkat och pulvriserat nässlorna räcker det gott och väl med en tesked om dagen. Med fördel kan du blanda lite nässlor i din smoothie på morgonen.

Vid sidan om allt annat som gör nässlorna så myttiga sägs de också vara vätskedrivande, lindra allergier och motverka och lindra inflammationer.