Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Pepparmynta

Pepparmynta

Inte bara är den god i te, den här örten befrämjar även matsmältningen om du dricker den efter en måltid. Har du problem med sura uppstötningar eller irriterad mage kan också pepparmyntan vara till god hjälp. Vidare lindrar den halsont och gör oss lite piggare. Därigenom kan en kopp myntate hjälpa oss att bli mer fokuserade och öka vår koncentration.

Mentolen du finner i myntan är både kramplösande och antiseptisk och den kan även motverka och lindra inflammationer. Mentol ger dig också en bättre andedräkt och istället för att köpa tuggummi kan du tugga på ett blad eller två från pepparmynta. Då myntan är antiinflammatorisk kan det också stärka ditt tandkött om du
har problem med inflammationer och mindre blödningar i munnen. Örten passar därför även bra att göra ett munvatten av som du kan gurgla med vid behov.

Utvärtes, mot ömma muskler och leder, passar pepparmynta bra att blanda i en olja. Initialt har den en kylande verkan som senare övergår i värme. Oljan kan även användas mot klåda av olika slag men kan ge allergiska reaktioner hos vissa människor. Prova den därför på ett litet ställe av huden.