Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Växande måne

Växande måne

Växande, eller tilltagande måne, också kallad halvmåne, sägs kunna hjälpa allt att växa och frodas. Det är en måne som drar upp, som ger tillväxt och som boostar det mesta som du gör just nu. Det är därför en fantastisk tid för att så frön och också för att baka bröd då degen sägs jäsa extra bra när månen är i växande.

Om du vill börja spara till något och vill ge dina besparingar lite extra magisk hjälp att växa är den tilltagande månen bra även för detta. Som du kanske förstår är det dock en mindre bra fas för att exempelvis börja banta då det sägs vara svårare att förlora vikt och lättare att lägga på sig under den här perioden.

Ska vi tro den gamla folktron, och någon klokskap är jag övertygad om att den har att dela med oss, så är fasen då månen växer också en bra tid att klippa håret. Åtminstone om du har en önskan om att det ska växa fort. Vill du däremot ha kort hår och inte vill behöva klippa det så ofta är det i avtagande måne, det vill säga när den del av månen vi ser minskar, som du vill klippa dig.

Allt du vill påbörja och se växa och bli varaktigt är gynnsamt att starta i tilltagande måne, oavsett om det handlar om arbete, nya vanor, relationer eller nya hobbies. Den tilltagande månen ger mer energi till det mesta vi företar oss. Också kroppens förmåga att läka från olika sjukdomar och besvär är nu som starkast och det är därför en bra tid för healing. Sluta dock inte med dåliga ovanor just nu om du vill att det ska vara så enkelt som möjligt. Ska du sluta röka är det oftast enklare i avtagande måne, halvmåne i nedan.