Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Glädje

Glädje

När skattade du senast riktigt högt och glatt tillsammans med någon annan eller bara för dig själv? Min hund är expert på att få mig att skratta varje dag, även om inget annat roligt händer just den dagen.

Om vi upplever att livet är en kamp, och det kan det vara för oss alla då och då, kan det vara svårt att känna att skrattet är något självklart. Ändå behöver vi det mer än någonsin vid just sådana tillfällen. Det finns så mycket i vår vardag som drar ner oss, så många problem som behöver lösas och så många katastrofer som det talas om på nyheterna, men bjuder vi in skrattet så skapar vi glädjehonormoner i hjärnan. När vi låter glädjehormonerna växa så blir det också lättare för oss att fokusera på det positiva, det som gör att livet är värt att leva och det som gör tillvaron så vacker och värdefull.

Visste du att hjärnan inte kan skilja på ett äkta skratt och på ett skratt som vi skapar, eller på ett äkta leende och ett fabrikerat leende? Det är därför skrattyoga fungerar. Om du inte har hört talas om skrattyoga rekommenderar jag dig att kolla upp det. Åtminstone jag blir glad bara av att titta på det. Genom att skratta, även om det inte känns som om vi har något att skratta åt, blir vi automatiskt lyckligare efter en stund. Och när vi blir lyckligare blir det mycket lättare att ta itu med det där som kanske inte är så roligt.

Se dig själv i spegeln idag och våga skratta när du tittar på dig själv. Skratta inte åt dig själv, skratta MED dig själv i spegeln. Jag vågar nästan lova att livet känns lättare efteråt.