Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Älg

Älg

Älgens sägs inte för inte vara skogens konung när man ser på dess högresta gestalt och på hur den tryggt och stabilt rör sig genom skog och mark. Sedan långt tillbaka har den varit omgärdad av folktro och magiskt tänkande och redan i gamla hällristningar ses älgen avbildad. Sannolikt ansåg man att det kunde ge god jaktlycka men också styrka. Man trodde även inom den gamla magiska folkmedicinen att det kunde lindra både epileptiska anfall och andra kramptillstånd att bära en avhuggen älgklöv. Under den tid då de allra flesta människor ännu trodde på knytt och väsen i skogen och naturen ansågs älgen också vara det djur som följde skogsrået och det hon red fram på genom skogen.

Älgens budskap till dig om du möter den, i vaket tillstånd eller i en dröm, är att vara uthållig, att ha tålamod och att tro på din egen inneboende kraft och styrka. Kanske behöver du också omge dig mer med de människor du tycker om för att låta dem hjälpa dig att återfinna den kraft du innerst inne besitter. Våga be om hjälp. Det finns inget skamligt i att ibland behöva andra, tvärtom är det något fint att kunna finnas till för varandra. Älgen är ett djur som helst lever i flock och som oftast omger sig med flera andra av sin sort.

Om något så är älgen uthållig och tålmodig. Inte mycket får en älg att ge upp. Älgen uppmanar dig att du vad du än ägnar dig åt just nu inte ska förlora modet. Du kommer att nå i mål och vinna det du kämpar för om du bara håller ut.