Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Narcissism

Narcissism

Viktigt att poängtera att personer med dessa egenskaper är inte per automatik narcissister. Vi behöver vara försiktiga så att vi inte slarvar med etiketter och diagnoser. Här nämner jag han, det kan givetvis även vara hon.

Här kommer några sätt som en narcissist kan göra för att besegra dig:

“Du är som en öppen bok – jag vet allt om dig!”

”Du är överkänslig – tål du inte skämt, de var ju bara ett skämt!”

”Jag känner dig bättre än du känner dig själv.”

“Du klarar dig inte utan mig!”

”Jag vet att du älskar mig”

”Det är du som får mig att bli så här!”

De kan göra orosanmälningar, hota med att min advokat kommer att kontakta dig!

Narcissisten vill få dig känna osäker, så att du anpassar dig och börjar tassa på tå och därmed göra som hen vill och säger.

De kan vara oerhört charmiga, sociala, välklädda, bestämda, pedantiska, konspiratoriska, vet bäst så kallade experter på andra och hur saker fungerar. Älskar att glänsa materielt, genom dig och eller barnet bli den förlängda bekräftelsen på att han är lyckad. De älskar bekräftelse. De uppför sig grandiost, självsäkra, med en attityd som tar plats och tar för sig. Om man själv sen är lite osäker vid ett socialt sammankost som ett möte så kan det lätt vara att man beundrar hans sätt att vara, påminns om ens egna osäkerhet, blyghet och sätter honon på pidestal med önskan att äga hans självsäkerhet. Viljan att ha hans trygghet. Allt är bara spel för innerst inne så har narcissten väldigt låg självkänsla med självhat och pendlar där emellan. Det är lättare att bära att han är bäst än sämst.

Hur får då narcissisten oss att må i deras sällskap? Det är inte ovanligt att vi kan pendla mellan upplevelsen av att vara utvalda och satta på piedestal, för att senare känna oss förbrukade, förvirrade, förödmjukade och värdelösa. Med en känsla som är svår att ta på, vi vet inte vad som är fel, något känns bara så obehagligt. Genom att skuldbelägga och ge dig skam får dom dig ur balans och känner sig själva bättre människor och föraktar sen din svagehet.

En narcissit går på personangrepp istället för sakfråga hur löser vi detta.

Det går inte försöka få honom att förstå, han kommer slingra sig ur och vända spår eller så börjar han plötsligt anklaga dig att “du kanske borde självreflektera, vad gör du själv för fel och inte anklaga andra, det vet inte du vad det är för något. Du kör ditt race som vanligt” Med denna envägs kommunikation går inget att lösa, du når inte fram. Även om han skulle säga ja någon gång så kan han vända i det när han känner för det. En ständig opålitlighet, det går inte att lita på att han håller sina ord. Du kan aldrig vinna över en sådan person, för han har alltid rätt.

Varför stannar man kvar hos en narcissist? En anledning kan vara att man försöker omvända en narcissist genom kärlek. Om jag bara älskar honom ännu mer så kanske börjar han älska mig och visa mig kärlek. Det kan vara en igenkänning från barndomen att vända den föräldern som inte var känslomässigt närvarande. Du lyckades inte vända föräldern när du var barn, du gör nytt försök i den vuxna relationen. Du vet inget annat, du tror att det är så det ska vara. Många har försökt och tappat bort sig själv på vägen. Hitta din självkärlek istället och därmed har du lättare välja någon som vill verkligen ha dig och visar det i handling. Istället för att bli medberoende till en narcissist.