Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Experthjälp spådam ger vägledning, budskap och healing

Igelkott

Igelkott

Igelkotten symboliserar för mig förmågan att alltid vara trygg i mig själv oavsett vilka yttre faror som hotar. En igelkott utan sina taggar skulle var mycket sårbar men med sina taggar rullar den ihop sig till en boll om något utifrån skrämmer den. Tryggheten kommer inte utifrån, igelkotten är sin egen trygga borg.
Den sägs också, enligt Solöga, komma med en uppmaning till oss om att våga släppa in kärleken i våra liv.

Om vi tittar på historien så ansågs det vara mycket lyckobringande att ha en igelkott på sin gård. I det samhälle vi skapat idag får igelkottar det allt svårare att överleva. Om du har en trädgård utanför ditt hus har du alla möjligheter att ge dem bättre förutsättningar exempelvis att genom att bygga små bon till dem där de kan bo. Du kan förslagsvis låta en hög med löv och kvistar ligga kvar när du vårstädar på gården. Igelkotten trivs mycket bra där. Av samma anledning behöver vi därför också vara försiktiga när vi tänder bål på valborg. Vi riskerar annars att bränna det lilla djuret.

Inte enbart symboliskt för det lycka med sig för din trädgård och ditt liv att ha en igelkott på gården. De är också väldigt bra på att hålla undan sniglar och insekter som de äter med god aptit. Ge dem dock inte vanlig mjölk att dricka. Igelkotten är ofta känslig för laktos. Hund- och kattmat på ett fat brukar dock vara uppskattat.